Nieuws & blog

Kinderen ABC-scholen maken hun buurt schoon

Met de start van de lente op 21 maart is ook een start gemaakt met de schoonmaakactie van ABC-Zielhorst. Kinderen van de scholen, de bso’s en het tienercentrum namen deel aan een schoonmaakestafette . Elke dag van de week was er een groep kinderen actief in de wijk. Woensdagmiddag namen de kinderen van onze bso’s (de Jungle, de Savanne en de Steppe) het stokje over. Gewapend met zakken, knijpers en handschoenen gingen zij aan de slag met de grote schoonmaak in hun wijk. Dankbare buurtbewoners moedigden de kinderen aan en complimenteren hen met hun inzet. 'Jong geleerd, oud gedaan' was een veelgehoorde opmerking. De actie duurde tot en met vrijdag 25 maart.

Schoonmaakactie ABC Schothorst Ook de kinderen van onze bso’s in Schothorst (het Avontuur en de Club van Zeven) staken de handen uit de mouwen. Woensdag 30 maart gingen zij samen met de kinderen van de bso’s van SKON met bezems, vuilniszakken en een bakfiets vanaf wijkcentrum De Trefhorst naar winkelcentrum Schothorst om daar de omgeving schoon te maken. Na de schoonmaakactie genoten de kinderen in het wijkcentrum van de voorstelling Ridder Rommel en prinses Hergebruik. Ridder Rommel vocht tegen de boze draak en prinses Hergebruik was druk bezig met haar huisdier de Kruimeldief. De prinses vond gelukkig uiteindelijk uit hoe je met een draak om moet gaan...

Betrokkenheid in de wijk De afkorting ABC-school staat voor Amersfoortse Brede Combinatieschool. De basisscholen vormen samen met kinderopvangorganisaties SKA en SKON en welzijnsorganisatie SWA een netwerk. De ABC-school heeft onder andere als doel om de betrokkenheid van kinderen en hun ouders in de wijk te vergroten om te komen tot een leefbare leefomgeving, waarin de kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen en ontplooien. Deze schoonmaakacties worden in samenwerking met werkgroepen en wijkopzichters in de wijken gevoerd.

Bericht: 31 maart 2011

Meer nieuws & blogs