Nieuws & blog

Ko de Boswachter opent ontdektuin Villa Blanca

Het voelde alsof het hoog zomer was tijdens de feestelijke en zeer zonnige opening van de ontdektuin bij kindercentrum Villa Blanca! Met hoorngeschal opende Ko de Boswachter de nieuwe ontdektuin officieel.

Het ontdekken van de tuin Het was woensdagmiddag gezellig druk in en rondom Villa Blanca. Buurtbewoners, ouders en andere belangstellenden bewonderden de tuin. Ondertussen verkenden de kinderen alle elementen van de ontdektuin. Ze stapten stoer op de uitnodigende boomstammetjes achter de hut van gevlochten wilgentenen en de wat grotere kinderen klauterden op de klimbomen. Het stenen beekje met aan het begin een kraantje, was erg aantrekkelijk voor de kinderen. Vanaf het houten bruggetje konden ze badeendjes uit het beekje hengelen. Terwijl de allerjongsten in de babyhoek het gras ontdekten, bakten peuters taartjes in de grote zandbak.

Activiteiten Binnen in het kinderdagverblijf kon iedereen iets lekkers eten en drinken. De kinderen versierden plakken cake met groene vlokken: net kleine grasveldjes! Ze konden grabbelen naar tuincadeautjes en geschminkt worden. Belangstellenden konden binnen een filmpje bekijken over natuurbeleving bij de SKA.

Ook op ontdekkingstocht bij Villa Blanca? Kindercentrum Villa Blanca heeft plaats voor nieuwe kinderen op het kinderdagverblijf én de bso!

Bericht: 29 maart 2012

Meer nieuws & blogs