Nieuws & blog

Duurzame karavaan strijkt neer in Bergkwartier

Drie kinderen uit bso-groepen van SKA, skon en Panta Rhei openden op dinsdag 1 mei de Duurzame Karavaan in het Bergkwartier. Zij deden dit door een waterraket te lanceren die gemaakt is van oude petfles. Daarna ontdekten de bso-kinderen alles over duurzaamheid tijdens de Groene Carrousel van Doezo! De Duurzame Karavaan laat kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar op een aansprekende manier kennismaken met duurzame thema's als energiebesparing, afvalscheiding en hergebruik, zuinig omgaan met water, biodiversiteit en voeding.

De Duurzame Karavaan is een project uit het Amersfoorts NME-arrangement, een initiatief van het Centrum voor Natuur- en Milieu Educatie , de SWA, skon , SKA en Dierenpark Amersfoort. In het NME-arrangement bundelen meer dan 54 lokale partijen hun krachten om samen, met behulp van natuur- en milieueducatie, Amersfoort duurzamer te maken.

Meer nieuws & blogs