Nieuws & blog

Bso Ondersteboven haalt krant met krant

De kinderen van bso Ondersteboven hebben zelf een krant gemaakt. Daar komt nog heel wat bij kijken... Ze waren - helemaal terecht - zo trots op het resultaat dat zij ermee naar de Stad Amersfoort stapten. En tot hun grote verrassing besteedde deze krant met dit leuke bericht aandacht aan hun project:

De tekst in het bericht luidt:

RANDENBROEK - De kinderen van buitenschoolse opvang Ondersteboven hebben zelf een krant gemaakt. Tijdens het thema journalistiek hebben zij zelf een eigen krant ontworpen en een naam gegeven. De krant kreeg de titel 'Hij maakt je helemaal Ondersteboven krant. De kinderen zochten eerst uit wat er allemaal in een krant thuishoort en hoe hij in elkaar zit. Ze hadden zelfs een echte journalist op bezoek gehad op de bso, die de kinderen leerde hoe iemand geïnterviewd moet worden. De kinderen namen ook de productie van de krant voor hun rekening. Ze maakten hun eigen drukkerij, inclusief drukpers en inkt. De krant zal één keer per jaar worden uitgegeven. De makers, Klaske, Anna, IJsbrand, Redlef, Sara, Jade, Roosmarijn, Luna, Crijn, Salome en Roos-Anne, bezorgen hem dan zelf in de wijk en bij alle ouders.

Meer nieuws & blogs