Nieuws & blog

Natuurmiddag in Berg-Zuid

Woensdag 20 juni organiseerden Nelleke Moot en Mascha Hornsveld een natuurmiddag voor hun eigen buurt in de Berg-Zuid. Ook de kinderen van bso Flitz en bso Rockster deden mee. Volwassenen en kinderen werden uitgenodigd met de vraag: ‘Kom je ook de beest uithangen op de natuurdag Berg-Zuid?’ En dat gebeurde! Bij het begin van de middag was het meteen gezellig druk. Sommige kinderen waren zelfs verkleed als indiaan of wildeman. Op verschillende plekken in Berg-Zuid wijk kon jong en oud genieten van activiteiten, allemaal gericht op de natuur.

Van speurtocht tot haiku Mascha: "Onze buurt leent zich daar prima voor. In het bosje klein Zwitserland hadden we een speurtocht uitgezet, die uitkwam bij een totempaal waar het blindemanspad begon. De Dahliatuin was er ook bij betrokken, daar kon je onder het genot van een hapje en drankje inspiratie opdoen voor het schrijven van een Haiku-gedicht. Of je kon je persoonlijke eco-voetafdruk uitrekenen. Op één van de speelvelden werden Tipi's gebouwd en doeken beschilderd voor de bekleding. En als echte indianen kon je broodjes bakken boven het kampvuur. Als je snel naar het andere veldje wilde, kon je de step pakken over het stepparcours. Daar was het natuuratelier. Met natuurlijke materialen maakten de deelnemers totemtooien, zandtekeningen, monstermakers of gewoon iets wat ze zelf leuk vonden. Vooral het pijl-en-boog maken was erg in trek. Bij ‘birdspotting’ kon je de meest rare vogels in het bos opsporen.”

Ontmoeting onder het genot van gezonde dosis natuur Er was een grote opkomst van ouders en kinderen uit de buurt, maar ook van verderop uit de wijk. Ook de kinderen van bso’s Flitz en Rockster waren in grote getale aanwezig. Mascha: “Tussen al die dagen met regen en onweer hadden we geluk met het lekkere zonnetje erbij. Al met al was het een geslaagde dag. Het mooiste dat ik die dag een paar keer voorbij hoorde komen, was: ‘Nu woon ik hier al zo lang, maar ik zie allemaal nieuwe gezichten.’ Daar doen we het voor, om elkaar te ontmoeten onder het genot van een gezonde dosis natuur.”

De natuurmiddag kwam tot stand dankzij het buurtbudget en de SKA.

Bericht: 25 juni 2012

Meer nieuws & blogs