Nieuws & blog

Bso de Kletskop test computerprogramma

Op donderdag 14 februari hebben kinderen van bso de Kletskop een wel heel bijzondere activiteit gedaan! Bertus en Lotte kwamen op bezoek, de makers van het computerprogramma Ikcomponeer.nl

Bertus en Lotte wilden graag weten wat kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar vinden van hun computertool, om zo in de toekomst nóg betere versies te kunnen maken.

Met veel enthousiasme hebben onze vrijwillige ‘proefkonijnen’ allerlei facetten van het programma getest. Ze konden allerlei muziekpartijen aanklikken, naast én over elkaar zetten en zo ontstond er een prachtig zelf gecomponeerd muziekstuk! Wat een fantastische creaties zaten ertussen! Ook de ouders die hun kinderen kwamen ophalen, reageerden enthousiast en sommige kinderen wilden eigenlijk nog niet naar huis.

Bertus en Lotte gaan aan de slag met hun bevindingen. Wellicht dat we in de toekomst nog meer zullen doen met dit programma! Op de huidige versie van het programma kan iedereen een compositie maken: www.ikcomponeer.nl.

Het is een project van het MuziekCentrum voor de Omroep, in samenwerking met SchoolTV, de AVRO en de Hogeschool voor de Kunsten (HKU).

Meer nieuws & blogs