Nieuws & blog

Bso viert boomfeestdag

Amersfoort is weer een stukje groener! Een groep van zo’n 20 kinderen plantten gisteren, onder het toeziend oog van wethouder Cees van Eijk, heesters en bomen in het Waterwingebied in Liendert-Rustenburg. Ook bso de Club van Zeven deed mee aan deze activiteit in het kader van boomfeestdag. In de pauze genoten de kinderen onder het genot van limonade en een krentenbol van een verhaal van Abe de verhalenverteller.

Wat is boomfeestdag?

Stichting Nationale Boomfeestdag organiseert jaarlijks, rond het begin van de lente, de ‘Nationale Boomfeestdag’. Met als doel het planten van minimaal één eigen boom tijdens de basisschooltijd. Omdat dit vaak de eerste natuurervaring is, wordt dit nooit meer vergeten. En als kinderen eenmaal enthousiast zijn gemaakt voor de bescherming van bomen en natuur, zullen zij deze kennis weer overbrengen op ouders of andere opvoeders.

Op dit moment doen er jaarlijks 115.000 kinderen mee aan de Boomfeestdag in zo’n 80 % van de gemeenten. Zij planten ruim 200.000 bomen ofwel 80 voetbalvelden! Bomen worden geplant als struik of als solitaire boom of in een laan in parken, straten, pleinen, buitengebied, bossen verspreid over heel Nederland.

Meer nieuws & blogs