Nieuws & blog

Kuikens geboren op Uit de Kunst

Op kinderdagverblijf Uit de Kunst hebben we kuikentjes! We kregen vorige week een heuse broedmachine met daarin 5 eieren! Af en toe bewogen de eieren. Zou er misschien iets in zitten? "Nee, eieren kun je opeten. Dan moet je eerst het schilletje eraf halen en dan kun je ze opeten," vertelde een van de kinderen. Maar een ander kind beweerde: "Er kan ook wel een kuikentje in zitten."


We hebben geduldig 3 dagen gewacht en daar ineens kwam er een klein gaatje en wat barstjes in het ei! Zou er dan toch echt een kuiken inzitten? Het wachten duurde lang, maar werd uiteindelijk beloond! Er kwam een kuiken uit het ei! En de dag er op nog een, en nog een, en nog een… 5 Kleine gele donzige kuikentjes werden geboren op het kinderdagverblijf! Wat een feest! Ze moesten nog wel een beetje uitrusten, maar na een dag mochten de kuikentjes vastgehouden worden en heel voorzichtig worden geaaid. Sommige kinderen vonden het spannend, andere helemaal niet. Zij aaiden de kleine beestjes met een vingertje. "Het voelt zacht."


Ook hebben de allerkleinsten maakten kennis met de kuikens. De ene baby aaide het kuikentje heel voorzichtig, terwijl een andere het kuiken bijna fijn wilde knijpen.


De grotere kinderen hebben de geboorte van de kuikens gevierd met beschuit met muisjes. Iedere dag gaan we even langs de kuikens om te kijken hoe het met ze gaat. Soms moet er wat water bijgevuld worden, en ze moeten ook goed eten!

Alleen van al dat eten gaan de kuikens wel veel poepen! "He, hij heeft gepoept, Jakkie!" "Het lijkt wel lijm!" "Misschien moet 'ie wel een luier aan…" We genieten enorm van de kuikens! Zelfs kinderen van de andere kinderdagverblijven en bso’s komen kijken. Aan aandacht geen gebrek voor de kuikens!

Janneke Homan, namens het team van Uit de Kunst

Meer nieuws & blogs