Nieuws & blog

Bij SKA voldoende aanbod voorschoolse educatie

De landelijke media berichtten deze week over de groeiende wachtlijsten voor kinderen met een risico op een ontwikkelingsachterstand. Bij de SKA is hiervan geen sprake. Wij bieden namelijk op al onze locaties voorschoolse educatieve programma’s voor peuters. Niet alleen op onze voorscholen en peuterwerkplaatsen (peuterspeelzalen ‘nieuwe stijl’), maar ook op ál onze kinderdagverblijven. Wij stimuleren hiermee op een speelse manier de ontwikkeling van kinderen met én zonder achterstand.

Kinderen die een verhoogd risico op een ontwikkelingsachterstand lopen, krijgen van het consultatiebureau een VE-indicatie. Hiermee hebben zij recht om maar liefst tien uur per week het educatieve programma op de peuterwerkplaats/voorschool of het kinderdagverblijf volgen. Zij volgen hetzelfde programma als de andere kinderen, maar met extra aandacht voor hun ontwikkeling. Zo bieden wij ook hén een goede start op de basisschool.

Meer nieuws & blogs