Nieuws & blog

Ouders maken kennis met onze ontwikkelingsgerichte methodes

Op al onze kinderdagverblijven, peuterwerkplaatsen en voorscholen werken wij met methodes als Uk & Puk en Piramide. Deze methodes helpen ons om de ontwikkeling van de kinderen te begeleiden en te stimuleren. Op een speelse manier, want dat vinden wij belangrijk!

Voor ieder kind

Zo geven wij ieder kind de kans zich optimaal te onwikkelen, zowel kinderen die een duwtje in de rug nodig hebben als kinderen die behoefte hebben aan extra uitdaging. Voor kinderen met een verhoogd risico op een ontwikkelingsachterstand is er extra ondersteuning.

Ouderavonden

Op ouderavonden geven wij de ouders uitleg over deze nieuwe manier van werken. Anneke Drost, manager kinderopvang Zielhorst doet verslag van de ouderavond in haar wijk:

"De ouders van de peuterwerkplaatsen en de kinderdagverblijven in Zielhorst hebben van de week tijdens een interactieve ouderavond kunnen horen en ervaren hoe we werken met de methode Piramide. Iedere 4 tot 6 weken is er een nieuw thema waar we mee werken en dat op alle locaties in Zielhorst terug te zien is in de speelhoeken, informatieborden, de themaboom, etc. Vanuit deze thema’s worden er activiteiten aangeboden die aansluiten bij de ontwikkeling van de baby’s, dreumesen en peuters."


Zelf ervaren

Na een korte presentatie hebben de ouders zelf in de rol van het kind kunnen ervaren hoe dit is. Ouders werden uitgenodigd om blauwe en gele verf te mengen….en opeens heb je dan groen...Geweldig! Ook interactief voorlezen kwam aan bod en kleien met brooddeeg waar je een takje in kan drukken of dat je kan kleuren met een druppel verf of zelfs een lekker luchtje kan geven!

Inspiratie voor thuis

Aan het eind van deze inspirerende avond gingen de ouders naar huis met nieuwe ideeën om ook thuis met het thema aan de gang te gaan."

Meer nieuws & blogs