Nieuws & blog

Padden in de ontdektuin

In veel van onze ontdektuinen blijken padjes zich prima thuis te voelen. De kinderen vinden het maar wát spannend om ze te vangen en een tijdje te ‘bestuderen’. Een verslagje van de pedagogisch werkers van kinderdagverblijf Klein Amersfoort:

‘Toen we een padje in de tuin vonden, besloten we de kinderen erbij te betrekken. Die waren erg nieuwsgiering en wilden allemaal bij de kikker (zo hebben we hem maar genoemd) kijken. We  hebben eerst een huis gemaakt voor de kikker. De kinderen gingen op zoek naar blaadjes, bloemen, takjes, gras. Met zand werd er zelfs een heerlijk bedje gemaakt in een doorzichtige bak. We bekeken met elkaar de kikker. ‘Heeft hij ook ogen?’, ‘Welke kleur heeft hij?, ‘En heeft hij ook handen?’ Sommige kinderen waren overtuigd dat de kikker ook haar had. Natuurlijk hebben  de kinderen ook het geluid van de kikker na gedaan.

Met de kikker midden op tafel kregen de kinderen een vel papier en mochten zij zelf een kikker tekenen. De kinderen hielden zelf goed de kikker in de gaten of hij niet viel en of hij niet ineens verdwenen was. We hadden een nieuwe vriend erbij! Hij mocht bij ons zitten terwijl wij fruit aten en we zongen kikkerliedjes voor hem. Na het fruit eten hebben we hem weer op een mooi plekje in de ontdektuin vrijgelaten. De kinderen vonden het jammer dat hij alweer weg moest, maar toen we vertelden dat hij weer terug wilde naar zijn papa en mama snapten ze dat direct en hij werd enthousiast uitgezwaaid. Wat een heerlijke ochtend was het.Bedankt kikker, enne… als je nog eens in de buurt bent: je kunt altijd bij ons fruit eten.

Op kinderdagverblijf Klein Amersfoort

Op kinderdagverblijf de Dobbelsteen

Bericht: 6 september 2013

Meer nieuws & blogs