Nieuws & blog

Kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang voor de Tovertriangel!

Kinderdagverblijf de Tovertriangel ontving vandaag het Kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang! Met dit keurmerk, dat wordt toekend door Stichting Groen Cement, kunnen kindercentra met veel aandacht voor natuurbeleving zich onderscheiden. Groen Cement heeft als doel iedereen die zich met de relatie kind & natuur bezig houdt met elkaar te verbinden. Plezier staat voorop Kinderdagverblijf de Tovertriangel voldoet aan een door Groen Cement opgestelde lijst van 27 kenmerken. De natuur moet bijvoorbeeld aantoonbaar verankerd zijn in het pedagogisch beleidsplan. De buitenruimte moet ook aan een aantal eisen voldoen: onder andere verschillende ondergronden om op te spelen en voldoende plekken om te verstoppen. En Groen Cement wil dat een organisatie minstens drie seizoenen per jaar bezig is met zaaien en oogsten, waarbij de nadruk ligt op plezier en doen, in plaats van op kennisoverdracht. Tot slot is kennis in huis halen of hebben van groot belang. Bijvoorbeeld door samen te werken met externen uit de natuursector en door mensen in dienst te hebben met affiniteit met natuur.

Over Groen Cement Stichting Groen Cement werd in 2009 opgericht om vervreemding van de natuur een halt toe te roepen en alle kinderen de kans te bieden om in contact te komen met de natuur. Kijk voor meer informatie op www.groencement.nl.

Natuurbeleving bij de SKA Als een van de eerste kinderopvangorganisaties in Nederland heeft de SKA de buitenruimtes van al haar kinderdagverblijven ingericht als ontdektuin. Geniet mee op onze speciale minisite: www.ska.nl/ontdektuinen.

Bericht: 12 september 2013

Meer nieuws & blogs