Nieuws & blog

Indiase delegatie bezoekt SKA!

Vorig jaar bracht één van onze pedagogisch werkers, Brenda Born, een werkbezoek aan India! Zij bezocht een aantal kinderopvangcentra van de Indiase vakbond SEWA. En deze week brengt een delegatie van SEWA een tegenbezoek aan Nederland!

Brenda maakte vorig jaar deel uit van een delegatie van AbvaKabo FNV en FNV Mondiaal. Deze organisaties hadden een prijsvraag voor medewerkers in de kinderopvang uitgeschreven: ‘Bedenk het beste idee om geld in te zamelen voor het SEWA kinderopvangproject in India’. Brenda was één van de 3 prijswinnaars! De SEWA-delegatie woont hier onder andere het congres ‘Denken in kansen’ bij, georganiseerd door de AbvaKabo. En afgelopen maandag waren de vrouwen uit India bij ons te gast! Zij brachten de ochtend door op kindercentrum Binnenstebuiten (waar Brenda Born werkt) en de middag op kindercentrum de Bengelenberg.

FNV Mondiaal ondersteunt vakbondsorganisaties over heel de wereld. In India ondersteunen ze onder andere SEWA. SEWA is de grootste vrouwelijke vakbond in India. SEWA verbetert de leefomstandigheden en het levensonderhoud voor de armste vrouwen en hun gemeenschappen. Kinderopvang is één van de pijlers.. In de afgelopen jaren heeft SEWA een groot aantal kinderopvangcentra opgericht. Om kinderen een goede start te kunnen geven, en de hardwerkende moeders en zusjes de mogelijkheid te geven hun handen vrij te maken om bijvoorbeeld te leren lezen en schrijven en het belang van onderwijs in te zien.

Lees hier het verslag van Brenda over haar werkbezoek aan India

Meer informatie over SEWA op de website van FNV Mondiaal

Bericht: 6 november 2013

Meer nieuws & blogs