Nieuws & blog

Bij SKA onderscheid peuterspeelzaal en kinderdagverblijf al weg

Vanaf 1 januari 2016 gelden landelijk dezelfde kwaliteitseisen voor kinderopvang en peuterspeelzalen. Er is dan op dat punt geen verschil meer tussen kinderopvang en peuterspeelzalen. Daarnaast gaat de pedagogische kwaliteit in de toekomst omhoog. Er komt meer aandacht voor de ontwikkeling van kinderen. Dit schrijven minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en staatssecretaris Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in een brief aan de Tweede Kamer. Werkende ouders krijgen verder vanaf 1 januari 2016 niet alleen kinderopvangtoeslag als zij hun kind naar de kinderopvang brengen, maar ook als zij gebruik maken van een peuterspeelzaal.

Wij zijn er trots op dat dit in Amersfoort al geregeld is! Andere gemeentes en organisaties kijken nu zelfs bij ons de kunst af. Kinderen van het kinderdagverblijf en kinderen 'uit de wijk', kinderen mét en zonder risico op ontwikkelingsachterstand spelen samen op de peuterwerkplaats of voorscholen. Zo krijgen ze allemaal een prima start op de basisschool. Bovendien blijft de peuterwerkplaats/voorschool betaalbaar voor werkende en niet-werkende ouders.

Lees hier de hele brief naar de Tweede Kamer

Kijk hier voor meer informatie over de peuterwerkplaats en voorschool

Meer nieuws & blogs