Nieuws & blog

Vogels voeren in de winter

In de winter kunnen de vogels minder goed eten vinden. We kunnen ook eten voor de vogels maken en ophangen. Aan de hand van deze uitleg zijn de kinderen van kinderdagverblijf het Buitenhuis enthousiast aan de slag gegaan met plastic bekertjes, pindakaas en zaadjes. Met een lepeltje smeerden ze de pindakaas op de bekertjes. We spraken af dat de pindakaas voor de vogels was en niet voor ons. Af en toe ging er stiekem een hapje in de mond in plaats van op het bekertje. Wat een verrassing dat de zaadjes aan de pindakaas bleven plakken! Buiten mochten de kinderen de voederhuisjes ophangen.

Een aantal kinderen koos voor de wilgentunnel maar er hangen ook bekertjes aan de bomen. Samen met de kinderen hebben we ook bolletjes opgehangen. Wat leuk dat er meteen al vogeltjes kwamen eten. We hebben vooral koolmeesjes in de tuin gezien! Er ontstonden allerlei gesprekjes over vogels tussen de pedagogisch werkers en de kinderen. Er waren volgens de kinderen lieve vogels maar ook vogels die niet lief zijn. "Die maken de eitjes van andere vogels kapot". En zo volgden er meer verhalen over en weer.

Bericht: 29 januari 2014

Meer nieuws & blogs