Nieuws & blog

Kinderen bso de Club van Zeven redden mereljong!

Spanning en sensatie op bso de Club van Zeven, vanochtend! Bij het buitenspelen vonden de kinderen van de Club van Zeven, het Avontuur en de Kletskop een uit het nest gevallen vogeljong. Twee buurtkatten maakten al direct jacht op hem.... De kinderen moesten dus snel in actie komen! Na een korte achtervolging vingen ze het jong in een theedoek en stopten het in een doosje (ironisch genoeg was dit een leeg doosje van kattenvoer). Vervolgens hebben ze hem binnen bewaard. Tijdens het fruitmoment werd het 'adoptievogeltje' omgedoopt tot 'MIKKIE'!

Na een half uurtje kwam de dierenambulance, zij vertelden dat het een mereljong is. Waarschijnlijk uit het nest verstoten omdat het bijna groot genoeg is om zichzelf te redden. Mikkie is naar de vogelopvang in Woudenberg gebracht. Binnenkort ontvangen we bericht over hoe het met hem gaat! Sommige kinderen waren best bezorgd, gelukkig was dit een verhaal van... 'En Mikkie leefde nog lang en gelukkig'!

Meer nieuws & blogs