Nieuws & blog

ModderDag bij de SKA

Wij doen ook dit jaar weer mee aan nationale ModderDag. Dat betekent dat op vrijdag 27 juni (en de donderdag ervoor), als in het hele land tienduizenden kinderen met zand en water spelen, ook de kinderen van de kinderdagverblijven, peuterwerkplaatsen, voorscholen en bso’s van de SKA lekker vies zullen worden in de modder.

Nationale ModderDag is in het buitenland al een begrip en wordt dit jaar voor de 2e keer in Nederland georganiseerd dankzij het initiatief van Veldwerk Nederland en Schuttelaar&Partners. Honderden kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, basisscholen en natuur- en milieucentra uit het hele land hebben zich inmiddels aangemeld, waaronder dus de SKA. De gedachte achter ModderDag is om de kinderen weer in contact te brengen met de natuur. Juist in een tijd dat kinderen veel tijd binnen (achter televisie en computer) doorbrengen.

International Mud Day is ooit in Nepal ontstaan om kinderen de noodzakelijke positieve natuurervaringen te geven en de verbinding tussen kinderen en hun omgeving te realiseren en te vergroten. In navolging hiervan wordt ook in o.a. Australië, Denemarken, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië sinds enkele jaren in juni International Mud Day gehouden.

Wedstrijden wie het verst kan glijden of de hoogste moddertoren kan maken; bouwen en graven met kranen of je blote handen; modderbaden; alles is mogelijk! Tijdens ModderDag ontdekken kinderen én volwassenen wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de aarde betekent voor ons dagelijkse leven. Veldwerk Nederland, kennis - en praktijkcentrum voor natuureducatie, heeft het initiatief genomen om ModderDag naar Nederland te halen.

Meer nieuws & blogs