Nieuws & blog

Directeur Kinderopvang Sociale Zaken en Werkgelegenheid op bezoek bij SKA

Vrijdag 27 juni bracht Martin Flier, directeur Kinderopvang van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, een bezoek aan de SKA. Het Ministerie is zeer geïnteresseerd in onze nieuwe dienstverlening ‘klein label’ en wilde daarom graag een toelichting van onze directeur, Annegreet van Dijk. Klein label is goede kinderopvang met een kleine maat, waarbij stabiele groepsvorming en een vaste structuur van de dag belangrijke aspecten zijn.

Tijdens het gesprek kwamen onder andere ook onze unitgerichte werkwijze op de kinderdagverblijven en onze peuterwerkplaats/voorschool ter sprake. Ook hierin toonde de heer Flier veel interesse. De peuterwerkplaats/voorschool* is onze peuterspeelzaal ‘nieuwe stijl’. Alle peuters van onze kinderdagverblijven – en dus ook van klein label – doen namelijk mee met het programma van de peuterwerkplaats/voorschool. Op de peuterwerkplaats/voorschool van de SKA spelen kinderen van het kinderdagverblijf samen met kinderen die vanuit de wijk de peuterwerkplaats/voorschool bezoeken. Kinderen mét en zonder risoco op ontwikkelingsachterstand zitten bij elkaar in de groep. Het peuterplan van Asscher is dus bij de SKA al realiteit.

*de termen ‘peuterwerkplaats’ en ‘voorschool’ staan voor precies hetzelfde. Het enige verschil is de locatie waar zij gevestigd zijn; de voorschool is gevestigd in een basisschool.

Meer nieuws & blogs