Nieuws & blog

SKA op Open Monumentendag

Aanstaande zaterdag 13 september is het Open Monumentendag. SKA is present in het klooster OLV ter Eem en in de Joriskerk!

Eemklooster

SKA-locaties kinderdagverblijf de Bengelenberg, peuterwerkplaats 't Vogelnest en bso de Boshut zijn gevestigd in het prachtige klooster Onze Lieve Vrouwe ter Eem. Het adres is: Daam Fockemalaan 22 (Amersfoort-zuid). Het klooster houdt zaterdag van 10:-00 - 16:00 uur Open Dag. U kunt gewoon een kijkje nemen of deelnemen aan één of meer gratis workshops. De SKA verzorgt drie workshops:

Kriebelbeestjes (onder)zoeken Kenniskwis 'Ontwikkeling van 0 - 4 jaar' Medaillons knutselen

Kijk voor meer informatie op www.eemklooster.nl/opendag.

Joriskerk

De st. Joriskerk biedt op Open Monumentendag een speciaal programma voor jong en oud. Het adres is Hof 1 (binnenstad Amersfoort).

Tussen 10:00 en 17:00 uur is de kerk te bezichtigen. Gezinnen met kinderen kunnen de geheimen van de kerk ontdekken met de SKA-fotospeurtocht. Om 10.30 en 15.30 uur geeft hoofdorganist Rien Donkersloot een mini-orgelconcert In de Gerfkamer kunnen kinderen een boekenlegger in de vorm van een draak knutselen (verzorgd door de SKA). Ondertussen kunnen zij genieten van een glaasje ridderlimonade met een drakensnoepje. Kinderen mogen zich als ridder Joris verkleden. Het Koor (de kapel) is ingericht als trouwlocatie, met bloemen (en informatie) van bloemisterij Edelweiss, bruidstaart (en proeven!) van banketbakkerij De Jong en een showtafel van Frigerio cateringbedrijf. Om 11.30 en 13.30 uur optreden van zangeres Bernadette Dorhout.

Bericht: 9 september 2014

Meer nieuws & blogs