Nieuws & blog

Kwaliteit door Kennisuitwisseling

Kinderopvangorganisaties in Amersfoort, de gemeente en de GGD hebben enkele jaren geleden een Convenant Kwaliteit Kinderopvang gesloten. Hierin hebben zij gezamenlijke afspraken gemaakt om de kwaliteit van de kinderopvang in Amersfoort op een hoog niveau te houden en verder te verbeteren. Zo houden zij elkaar scherp, staan zij voor kwaliteit, en realiseren zij samen nóg betere kinderopvang in Amersfoort.

Uitwisseling
Eén van de afspraken is dat de kinderopvangorganisaties hun medewerkers in staat stellen om een kijkje in elkaars pedagogische keuken te nemen. Dit gebeurt op een jaarlijkse uitwisselingsdag. Van alle deelnemende kinderopvangorganisaties gaan één of enkele pedagogisch medewerkers ‘op reis’ om bij een andere organisatie hun rugzak te vullen met goede ideeën. 

Afgelopen donderdag 2 oktober vond de derde jaarlijkse uitwisselingsdag plaats. Dit jaar deden 8 organisaties mee: SKA, Panta Rhei , BenBelle, BijdeHandjes, Teun KO, Bzzzonder, Kinder Service Hotels en kdv Dribbel. De ontvangende en bezoekende pedagogisch medewerkers wisselden gedurende de dag suggesties uit. Zij delen deze vervolgens binnen hun eigen organisatie.

Wethouder op bezoek
Wethouder Bertien Houwing bracht op de uitwisselingsdag een werkbezoek aan SKA, Panta Rhei en BenBelle. Zij werd op een ludieke wijze vervoerd , namelijk met een Stint. Dit is de elektrische bakfiets waarmee op veel Amersfoortse bso’s de kinderen uit school gehaald worden.


 

Bericht: 2 oktober

Meer nieuws & blogs