Nieuws & blog

Muziekles op voorschool de Kleine Vlinder

Muziekjuf Miranda van Magommetje Muziek met Kinderen komt elke dinsdag muziekles geven aan de peuters van voorschool de Kleine Vlinder. Madelon Sieberichs, pedagogisch werker: "We leren nieuwe liedjes en maken muziek met de muziekinstrumentjes die Miranda meebrengt. We zitten in een grote kring op stoelen of lekker op de grond. We ontdekken van alles, bijvoorbeeld dat  je met stokjes op een trommel kunt trommelen, maar ook op een stoel of op de grond; hoe leuk is dat! Is het geluid hetzelfde? En kan jij hard of zacht trommelen?

Taalontwikkeling

De muzieklessen zijn niet alleen goed voor de muzikale en sociale ontwikkeling; de liedjes en gesprekjes over bijvoorbeeld 'hard en zacht',  'langzaam en snel' brengen de peuters bovendien enorm veel taal."

ABC activiteit

De muzieklessen op de Kleine Vlinder worden georganiseerd vanuit ABC Kruiskamp-Koppel. ABC staat voor Amersfoorse Brede Combinatieschool. In bijna alle wijken van Amersfoort werken de scholen, kinderopvang en welzijn in ABC-verband samen aan het bevorderen van de ontwikkelingskansen voor alle kinderen in de wijk.

Meer nieuws & blogs