Nieuws & blog

Burgemeester Bolsius leest voor op de Pruttelhoek

Burgemeester Lucas Bolsius las vanochtend voor op SKA-peuterwerkplaats de Pruttelhoek. De burgemeester op bezoek, dat gebeurt natuurlijk niet iedere dag. Burgemeester Bolsius liet zijn ambtsketting zien en legde uit dat hij de baas van Amersfoort is. ‘Amersfoort… daar woon ik!’, riep één van de peuters. ‘Ik ook, ik ook!’ reageerden de andere kinderen. Op de vraag van de burgemeester of er ook iemand níet in Amersfoort woonde, antwoordde één van de peuters: ‘Ik woon niet in Amersfoort, ik woon op het Koning Karelpad!’


De burgemeester vond het zó leuk op de peuterwerkplaats dat hij eerst even gezellig met de kinderen ging spelen.


Daarna luisterden de peuters geboeid naar het prentenboek ‘Boer Boris gaat naar zee’. Boer Boris heeft vakantie. Boer Boris gaat naar zee. Hij pakt zijn kleine koffertje. Wat neemt Boer Boris mee?'
Een heleboel. Te veel voor in zijn koffer. Boer Boris besluit dan maar de tractor vol te laden. Nu kan er veel meer mee! Nog steeds niet genoeg? Daar weet Boer Boris wel raad op. Dat wordt een supervakantie!

Nadat de burgemeester nog even gezellig met de peuters had nagepraat, vertrok hij weer naar het stadhuis.

Met dit gezellige bezoek gaf burgemeester Bolsius de aftrap voor de Nationale Voorleesdagen. In heel Nederland wordt aan peuters en kleuters het Prentenboek van 2015 'Boer Boris gaat naar zee' voorgelezen.
 

Meer nieuws & blogs