Nieuws & blog

Kinderworkshops in de Amersfoortse musea

Tijdens de voorjaarsvakantie organiseren Museum Flehite, Kunsthal KAdE en het Mondriaanhuis creatieve kinderworkshops  die aansluiten bij de tentoonstellingen.

Woensdag 25 februari: Kinderworkshop Droomhuis in het Mondriaanhuis

Hoe ziet jouw droomhuis eruit? Waar is het van gemaakt? En wat kan je er allemaal doen? Naar aanleiding van de tentoonstelling 'Mondriaanhuizen' organiseert het Mondriaanhuis de creatieve kinderworkshop Droomhuis. Tijdens deze workshop gaan kinderen met karton aan de slag om hun eigen 3-D droomhuis creëren. Ter afsluiting mogen ze hun werk tentoonstellen voor de ouders en na afloop mag het eigen bouwsel mee naar huis.
Tijd:  14.00 - 16.00 uur
Locatie: Kortegracht 11, Amersfoort
Leeftijd: ca. 7 tot 12 jaar.
Kosten: € 7,50 per kind. (inclusief materiaal, limonade en koek).
Reserveren via info@mondriaanhuis.nl of 033 460 01 70.

Woensdag 25 februari: Kinderworkshop Pixilation in Kunsthal KAdE

Pixiliation is een animatietechniek waarbij je foto’s van mensen snel achter elkaar afspeelt, zodat er een magisch filmpje ontstaat. Geïnspireerd door de animatietentoonstelling 'MOVE ON…!' gaan kinderen in deze workshop zelf coole filmpjes maken met het interieur van het Eemhuis als decor. Ze spelen mee  als steracteur en kunnen in de film onmogelijke dingen doen, zoals vliegen tussen de boeken, of de trap op rennen zonder een voet te verzetten. De laatste 10 minuten worden de filmpjes gepresenteerd.
Tijd: 13.30 – 15.30 uur.
Locatie: Eemplein 77, Amersfoort
Leeftijd: 9 – 14 jaar
Kosten:  € 10,- (inclusief materiaalgebruik en limonade).
Er is plaats voor maximaal 14 deelnemers. Vooraf aanmelden via i.witjes@kunsthalkade.nl.

Donderdag 26 februari: Inloop atelier Draaddier maken in Museum Flehite

In de  tentoonstelling 'Breed Verzameld' in Flehite  zijn  veel ‘beeldige beesten’ te zien: dierensculpturen van verschillende  materialen. Naar aanleiding van deze expositie toont kunstenaar Anna Skubisz tijdens het Inloopatelier haar dieren van metaaldraad en legt ze uit hoe je zulke ‘draaddieren’ kunt maken. Kinderen mogen het daarna zelf proberen. Het eigen werkstuk mag na afloop mee naar huis.
Tijd: inloop vanaf 14.00 uur
Locatie: Westsingel 50, Amersfoort
Leeftijd: vanaf ca. 6 jaar.
Kosten: € 7,50 per kind (inclusief materialen, limonade en koek).
Er kunnen maximaal 15 kinderen tegelijk deelnemen. Vooraf aanmelden kan via info@museumflehite.nl.

Vrijdag 27 februari:  Animatieworkshop 'Walkcycles' in Kunsthal KAdE

Aansluitende op de tentoonstelling MOVE ON..! 100 jaar animatiekunst organiseert Kunsthal KAdE de animatieworkshop Walkcycle. Deze workshop begint met een korte inleiding over de techniek van handgetekende animatiefilms. Vervolgens gaan kinderen zelf aan de slag met potlood en papier. Ze ontwerpen hun eigen tekenfilmfiguur  gaan hiermee een loopcyclus maken. De tekeningen worden in de computer gezet, zodat het resultaat aan het eind van de workshop gezamenlijk kan worden bekeken.
Tijd: 13.30 – 15.00 uur.
Locatie: Eemplein 77, Amersfoort
Leeftijd: 6 – 12 jaar
Kosten:  € 10,- (inclusief materiaalgebruik en limonade).
Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers. Vooraf aanmelden via i.witjes@kunsthalkade.nl.

Meer nieuws & blogs