Nieuws & blog

Lente in Hooglanderveen

Op kinderdagverblijf Binnenstebuiten in Hooglanderveen haalden ze de lente in huis. Zoals elk jaar zetten de medewerkers een broedbak vol met eieren neer, met daarboven een overzicht van de ontwikkeling van de kuikens in de eieren. Elke dag keken ze met de kinderen hoe de kuikentjes in de eieren er die dag uit zouden zien. Ook de kinderen van peuterwerkplaatsen de Buitenkans en ’t Krummeltje en bso’s Buitengewoon en ’t Zonnetje hielden de eieren nauwlettend in de gaten.

Op 24 maart, precies volgens schema, kwam het eerste kuikentje uit het ei en twee dagen later waren er tien kuikentjes, die niet alleen door alle kinderen, maar ook door de ouders enthousiast werden bewonderd en geaaid.
De kinderen kunnen tot de Pasen van de kleine kuikentjes genieten, dan gaan ze terug naar de boer. Een mooi lenteproject! 
                                                             

Meer nieuws & blogs