Nieuws & blog

Dag van de Groene Kinderopvang

Vanaf dit jaar is de derde dinsdag in mei ‘Dag van de Groene kinderopvang’. Op deze dag kunnen kinderopvangorganisaties laten zien hoe leuk en belangrijk het is om kinderen buiten te laten spelen, in de natuur. Kinderen die veel buiten zijn in een groene omgeving ontwikkelen zich beter en kunnen zich beter concentreren. Het is goed voor hun gezondheid en - het allerbelangrijkste - het geeft ze enorm veel plezier!

Bij de SKA beleven de kinderen elke dag de natuur! Als een van de eerste kinderopvangorganisaties hebben wij de buitenruimtes van al onze kinderdagverblijven enkele jaren geleden ingericht als ontdektuin. Er is dan ook nationaal en internationaal veel belangstelling voor onze tuinen. Bij ons zijn glijbanen vervangen door heuveltjes om vanaf te rollen. In plaats van een ijzeren klimrek zijn er boomstammetjes om over te balanceren. De kinderen verstoppen zich tussen de bosjes en zien hoe de worteltjes die ze gezaaid hebben opkomen. Of ze peuteren een stukje boombast los, op zoek naar kriebelbeestjes. De baby’s genieten op hun eigen, afgeschermde stukje van de tuin van het geluid van ruisende blaadjes en het gevoel van de wind op hun huid.

Op kinderdagverblijf de Tovertriangel organiseerden de medewerkers op de Dag van de Groene Kinderopvang een leuke activiteit voor ouders en kinderen. Samen vulden ze oude laarsjes met aarde en bloeiende plantjes. Ondertussen genoten ze van een gezonde snack en een fruitsapje. Een gezellige middag!

Bij kinderdagverblijf de Zilverberg gingen de kinderen op zoek naar wormen.

Op kinderdagverblijf de Jonkvrouw lieten de medewerkers de baby’s voelen aan materialen uit de ontdektuin, de dreumesen maakten een schilderij van materialen die ze zelf in de tuin verzamelden en de peuters maakten een schattenpotje.

Op peuterwerkplaats ’t Vogelnest hadden ze een bijzondere bezoeker op de Dag van de Groene Kinderopvang.

Meer nieuws & blogs