Nieuws & blog

ModderDag bij de SKA

Afgelopen maandag 29 juni was het weer de Nationale ModderDag. Veel van onze vestigingen deden natuurlijk weer mee. Een aantal zelfs met een hele ModderWeek of gecombineerd met het jaarlijkse zomerfeest.

ModderDag is in het buitenland al een begrip en werd dit jaar voor de derde keer in Nederland georganiseerd dankzij het initiatief van Veldwerk Nederland.  Honderden kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, basisscholen en natuur- en milieucentra uit het hele land hadden zich ook dit jaar weer aangemeld. 

De gedachte achter ModderDag is om de kinderen weer in contact te brengen met de natuur. Juist in een tijd dat kinderen veel tijd binnen (achter televisie en computer) doorbrengen. Een gedacht die natuurlijk naadloos aansluit op de visie van de SKA over het belang van natuurbeleving en buiten spelen.

International Mud Day is ooit in Nepal ontstaan om kinderen de noodzakelijke positieve natuurervaringen te geven en de verbinding tussen kinderen en hun omgeving te realiseren en te vergroten. In navolging hiervan wordt ook in o.a. Australië, Denemarken, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië sinds enkele jaren in juni International Mud Day gehouden. Wedstrijden wie het verst kan glijden of de hoogste moddertoren kan maken; bouwen en graven met kranen of je blote handen; modderbaden; alles is mogelijk! Tijdens ModderDag ontdekken kinderen én volwassenen wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de aarde betekent voor ons dagelijkse leven.

In dit fotoalbum verzamelden we alle modderdagfoto's: 

ModderDag2015

Meer nieuws & blogs