Nieuws & blog

Muziekles onder bso-tijd

SKA en Scholen in de Kunst bieden vanaf september muzieklessen aan op vier bso’s in diverse wijken in Amersfoort. Leuk voor kinderen en gemakkelijk voor ouders! Ouders kunnen een keuze maken uit drie verschillende cursussen. Voor kinderen die eerst willen ‘proeven’, zijn er vanaf 8 september gratis proeflessen. 

Muziemakerij

Voor kinderen van 4 t/m 7 jaar is er de cursus Muziekmakerij, een serie oriëntatielessen muziek. Kinderen leren over maat, ritme en toonhoogte, ze maken heel veel muziek én maken kennis met verschillende muziekinstrumenten. Plezier en muziekbeleving staan voorop. 

Keyboard en gitaar

Ouders van kinderen in de leeftijd 8 t/m 12 jaar kunnen hun kind(eren) opgeven voor keyboardles of gitaarles. Speciaal voor kinderen die van muziek houden en het leuk vinden zelf muziek te maken. Het is een laagdrempelige manier om een instrument te leren bespelen. Leerlingen leren noten lezen en leren over maat en ritme, maar vooral leren ze hoe ze muziek maken op een keyboard of gitaar.

Verspreid over de stad

De lessen worden gegeven op vier bso-locaties, verspreid over Amersfoort: de Boshut (Daam Fockemalaan 22), de Jungle (Albert Schweitzersingel 253), Lange Jan (Satelliet 8) en Elmo (Zilverberg 1). Zit een kind op een andere bso-locatie van de SKA in dezelfde wijk, dan wordt vervoer geregeld. Bovendien zijn kinderen uit de hele wijk én kinderen die een andere bso bezoeken, ook van harte welkom! Op www.scholenindekunst.nl staat alle informatie.

Proeflessen tijdens de Opendeurenweken

Kinderen (en hun ouders) die eerst eens kennis willen maken met Scholen in de Kunst kunnen terecht bij de Opendeurenweken. Van maandag 7 t/m zaterdag 19 september kan iedereen gratis deelnemen aan een open les op bovenstaande bso-locaties. Door actief mee te doen of te komen kijken. 

Meer nieuws & blogs