Nieuws & blog

Kinderopvangtoeslag gaat omhoog

Goed nieuws: de kinderopvangtoeslag gaat in 2016 fors omhoog. 'Jonge ouders zitten in de drukste fase van hun leven. Het kabinet vindt het belangrijk dat zij werk en privé goed kunnen combineren. Goede en betaalbare kinderopvang helpt daarbij.' 

Hoe de meevaller door de nieuwe kinderopvangregeling volgend jaar uitvalt, hangt sterk af van het inkomen van de ouders. Een ouderpaar met een gezamenlijk inkomen van anderhalf keer modaal (54 duizend euro bruto), van wie 2 kinderen 3 dagen per week naar de opvang gaan, krijgt maandelijks 100 euro meer toeslag dan nu. Voor een ouderpaar met samen een modaal inkomen, 36 duizend euro, wordt de toeslag per maand 80 euro hoger. Voor ouders met een laag inkomen geldt dat de overheid maximaal 94 procent van de kosten van de kinderopvang vergoedt, laat het ministerie weten.

Minister Asscher: 'Goede kinderopvang biedt een vertrouwde en veilige omgeving gericht op de ontwikkeling van je kind. Daar breng je als werkende ouder met een gerust hart je kind naar toe. De kinderopvang heeft meerwaarde voor ouders en kinderen. Van die meerwaarde moeten ouders en kinderen gebruik kunnen maken.'

Een voorwaarde om voor kinderopvangtoeslag in aanmerking te komen, is dat de ouders werken of een opleiding/traject volgen en dat de kinderopvang geregistreerd staat in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen. Alle SKA-vestigingen (kinderdagverblijven, peuterwerkplaatsen, voorscholen en bso's) zijn geregistreerd. Ook bij voorschoolse opvang komen ouders in aanmerking voor de kinderopvangtoeslag. 

Meer nieuws & blogs