Nieuws & blog

Wethouder opent kindercentrum Klein Duimpje

Wethouder Erik van Beurden verrichtte afgelopen maandag de officiële openingshandeling van SPL-kindercentrum Klein Duimpje in Achterveld. Hij deed dit door samen met de peuters een struik te planten in de nog aan te leggen ontdektuin. De peuters die hem daarbij hielpen, deden dat zo voortvarend dat de rollen al snel omgekeerd waren en de wethouder de assistent leek.

Veel kinderen, maar ook ouders, grootouders en andere genodigden kwamen af op de opening van kindercentrum Klein Duimpje. Even daarvoor was een stoet peuters vanaf de oude locatie naar de Sint Jozefschool vertrokken waar kinderen van groep 1, 2 en 3 een erehaag vormden voor de kleintjes en ze zo verwelkomden.

De ontdektuin wordt ingericht op een deel van de speelplaats van de Sint Jozefschool. Er is ook een deel van het aangrenzende parkje voor bestemd. Inmiddels is er een mooi hek geplaatst om het terrein zodat de peuters er straks veilig door het groen kunnen struinen en op onderzoek uitgaan.

Het nieuwe kindercentrum in de Sint Jozefschool bestaat uit een voorschool en voorschoolse opvang. Voorschoolse opvang is opvang voor schooltijd vanaf 17:30 uur. De medewerkers zorgen ervoor dat de kinderen veilig naar school gebracht worden; de jongsten tot in het klaslokaal.

Met al het beschikbare rollend materiaal lopen en fietsen de peuters naar hun nieuwe onderkomen.

Wethouder Van Beurden krijgt assistentie van de peuters bij het planten van de eerste struik in de ontdektuin.

Meer nieuws & blogs