Nieuws & blog

Techniek is tof! Terugblik week 1

Tot half november 2015 is het thema op alle bso's 'Techniek is tof!' De kinderen krijgen elke dag een mail van professor Zoekhetuit en ingenieur Weetjewel. In de mail staan proefjes en opdrachten die de kinderen kunnen doen. Ook veel van de andere activiteiten staan in het teken van (natuur)wetenschap en techniek. Hieronder een klein impressie van de 1e week:

Raket

Heel veel plezier beleefden de kinderen aan het bouwen en lanceren van een raket van een kokertje bruistabletten. Een paar van de schitterende raketten die de kinderen van bso de Ridderzaal gebouwd hebben.

De kinderen van bso de Boshut maakten een filmpje van de lancering van een raket:

Zwevende M&M's

De kinderen wat er gebeurt als je M & M's met de letter 'M' naar boven in een laagje lauw water legt. Als je een paar minuten wacht, drijft de letter 'M' ineens naar boven.  Ook krijg je heel mooie patronen en kleuren te zien! Foto's gemaakt op bso Zazah

Schrijven met onzichtbare inkt

Donderdag ontdekten de kinderen hoe je kunt schrijven met onzichtbare inkt. Ze ontdekten ook dat proefjes niet altijd lukken, want dit bleek nog best lastig.

Hoe kun je geluid voelen?

Geluid kun je niet alleen horen, maar ook voelen

Foto's gemaakt op bso Zazah

Op elke bso doet het kids-mediateam via het ouderportaal verslag van de activiteiten! (Op de foto het team van bso Elmo.)

Nog meer foto's kunt u hieronder bekijken (klik op de foto's om ze te vergroten en door te bladeren):

Techniek is tof, fotoalbum

 

Meer nieuws & blogs