Nieuws & blog

Techniek is tof! Terugblik week 2

Tot half november 2015 is het thema op alle bso's 'Techniek is tof!' De kinderen krijgen elke dag een mail van professor Zoekhetuit en ingenieur Weetjewel. In de mail staan proefjes en opdrachten die de kinderen kunnen doen. Ook veel van de andere activiteiten staan in het teken van (natuur)wetenschap en techniek. Hieronder een klein impressie van de 2e week:

Hoe maak je een vulkaan

Een verslag en foto's van bso Elmo: Vandaag hebben we een vulkaan gemaakt! Eerst keken we naar een filmpje waarin we een meneer in een speciaal pak dichtbij lava zagen. Daarna gingen we zand halen uit de zandbak. En met een flesje met soda, kleurstof, afwasmiddel en azijn begon het in de fles te borrelen. Uit de fles kwam rood schuim! 

Lichtschenken

Vang licht op in een plastic fles en schenk het over in een kopje

Een verslag van de Spoorzoekers (bso de Boshut):
Eerst hebben we alle spullen verzameld: fles, schaar, plakband, aluminiumfolie, zaklamp. Toen mochten de kinderen om beurten een onderdeel aan de fles vastmaken. Lamp aan de fles plakken, folie er omheen doen, water in de fles en toen...in de keuken, licht uit, allemaal in een kring op de grond en schenken maar. Ze vonden het heel grappig! De proef was gelukt.

foto links: de Boshut / foto rechts: de Snorkels

De jongste bso-kinderen deden het proefje 'drijven of zinken?' Er werden verschillende voorwerpen in het water gedaan en dan maar kijken wat er gebeurt... Foto: Elmo

Vergrootglas

Maak je eigen vergrootglas! Je moet proberen het rustig aan te doen, anders komt er te veel water op en dan lukt het niet. Ontdekking! Hoe kleiner de druppel hoe groter de letters worden.

foto en verslag: bso de Wigwam

Ballon doorprikken met een satéprikker

Wat blijkt? Als je heel rustig met de dikke kant van een satéprikker door een ballon prikt, knapt hij niet!

Bekijk hieronder nog veel meer foto's (klik op de foto's om ze te vergroten en door te bladeren):

Techniek is tof, fotoalbum

Meer nieuws & blogs