Nieuws & blog

Techniek is tof! Terugblik herfstvakantie

Tot half november 2015 is het thema op alle bso's 'Techniek is tof!' In de herfstvakantie waren er extra veel workshops en uitjes. Een terugblik:

Op maandag stond er voor de oudste kinderen van alle bso's een uitstapje naar het CNME (Centrum voor Natuur- en Milieu-Educatie) op het programma: Zij bouwden een bootje en deden een speurtocht.

Met dank aan Hans Niezen voor de foto!

Dinsdag gaf professor Loep in elk stadsgebied een workshop aan de 6- en 7-jarigen. Zij maakten van afwasborstels een robotje, dat trillend zijn weg zocht. De kinderen leerden hoe ze een elektriciteitskring kunnen maken en hoe ze met behulp van metalen voorwerpen deze elektriciteitskring kunnen vergroten. De kinderen moesten de afwasborstel door de midden zagen, de kroonsteen aan de motor vast schroeven en de elektriciteitsdraden aan de motor vast maken. Dit was nog best wel een klusje! Maar bij alle kinderen is het gelukt! 

Verslag en fotocollage van bso 't Zonnetje

Filmpje gemaakt op bso de Boshut

Woensdag en vrijdag volgden alle kinderen een workshop 'kooktechnieken' bij het Smulweb Kookcollege.

Met dank aan Hans Niezen voor de foto's!

Donderdag bouwden de kleuters prachtige droomtuintje met een bloem die ronddraaide op zonne-energie en een egeltje als tuinbewoner. Deze workshop werd gegeven door Doezo! 

Fotocollage van bso Elmo

Ontdekken met professor Zoekhetuit en ingenieur Weetjewel

De kinderen kregen ook in de herfstvakantie elke dag een mail van professor Zoekhetuit en ingenieur Weetjewel met een proefje. Een klein impressie:

Stunt met  een glas... Een verslag en foto's van bso de Wigwam:

Als je de kurk laag hield dan wikkelde de kurk zich om de stok heen, en als je hem een beetje te hoog deed, viel het glas. Dat gebeurde bij ons een paar keer, dus toen kwamen wij daar achter en ging het de hele tijd goed.

Colafontein

Fotocollage van de bso's in Vathorst en Hooglanderveen

De kinderen van bso de Wigwam maakten een toneelvoorstelling met proefjes!

Bekijk hieronder nog veel meer foto's (klik op de foto's om ze te vergroten en door te bladeren):

Techniek is tof, fotoalbum

Meer nieuws & blogs