Nieuws & blog

Spinnen!

Van kinderdagverblijf Plons kregen we onderstaand verslag. Een leuk voorbeeld van 'kindvolgend' werken:

Spinnen!

Jasmijn heeft van alles meegenomen uit het bos. Ze laat dit aan iedereen zien en zo komt het gesprek op gang. We hebben het over het bos. We zoeken plaatjes van een kastanjeboom op en we hebben het over de dieren die allemaal in het bos leven. Zo komen we op de spin! Hoe ziet een spin eruit? En waar woont de spin? 

Dat brengt ons op het volgende. We worden allemaal spinnen en onder de tafels wordt een heus spinnenweb gemaakt. Kruipend, tijgerend, rollend en op allerlei bijzondere manieren gaan we als spinnen door het web. Dan komt de opmerking: 'Maar spinnen wonen toch ook buiten?' Jazeker en ook daar maken we een web dat zorgt voor heel veel (fantasie)spel en motorische uitdaging.

Meer nieuws & blogs