Nieuws & blog

Uitnodiging Kom-proefjes-kijken-week

We sluiten het thema 'Techniek is tof!' af met een 'Kom-proefjes-kijken-week'. In de week van 9 t/m 13 november voeren de kinderen elke dag een aantal, door henzelf uitgekozen, proefjes uit.

  • Waar: op alle bso's die open zijn
  • Wanneer: elke werkdag van 17:00 - 18:30 uur

Alle ouders, broertjes en zusjes, opa's en oma's zijn van harte welkom!

Foto: bso Elmo 

Techniek is tof! Terugblik 4e en 5e week

Op bso Ondersteboven hebben de kinderen vanmiddag een proefje met viltstiften gedaan. Ze ontdekten dat hun viltstiften uit veel meer kleuren bestaan dan ze dachten. Alle kleuren werden uitgeprobeerd. Het ene resultaat was nog mooier dan de andere. Van de zwarte viltstift waren ze het meest onder de indruk. Want als je daarmee een stip op een koffiefilter zet en hem in het water hangt, zie je dat de zwarte kleur bestaat uit bijna alle kleuren van de regenboog! 

Verf maken? Een eitje

De kinderen hebben zelf verf gemaakt. Met ei! Jawel, net zo als ze dat vroeger deden. Rembrandt, was bijvoorbeeld een schilder die met dat soort verf schilderde, tempera noemen ze dat. En dan maar lekker verven.

Verslag en foto's: bso de Wigwam

Fossiel

De kinderen van bso Paal 8 maakten hun eigen fossiel. Ze hebben een stukje spons in het zand verstopt en bedekt met water en veel zout. Volgende week gaan ze kijken hoe het fossiel eruit ziet.

Je eigen lavalamp

Ook maakten de kinderen een echte lavalamp. De kinderen hebben ze gemaakt in verschillende kleuren. Als je er een lampje onder zet zie je het nog beter!

Verslagje en foto: bso Zazah

Meer nieuws & blogs