Nieuws & blog

Hopping camera in ontdektuin Tovertriangel

Dat onze ontdektuinen niet alleen bij kinderen, maar ook bij dieren geliefd zijn, weten we al. Vogels, insecten, maar ook egels en padjes, en zelfs een broedende eend wonen in onze tuinen of brengen er zo nu en dan een bezoekje. We zijn eigenlijk ook wel heel benieuwd welke dieren er 's nachts in de ontdektuin rondscharrelen. Daarom vinden we het heel leuk dat kinderdagverblijf de Tovertriangel mee mag doen met het project 'Hopping camera's' van de Zoogdiervereniging Nederland. 

Met het project 'Hopping camera's' probeert de Zoogdiervereniging in kaart te brengen welke dieren er in onze Nederlandse achtertuinen rondscharrelen. Vier weken lang staat er een camera'val' in de ontdektuin van de Tovertriangel in Zielhorst. Dieren die in de buurt van de camera komen, worden gefotografeerd. Natuurlijk betrekken we de peuters bij dit projectje; het geeft vast genoeg stof voor interessante gesprekjes. Zodra de resultaten bekend zijn, maken we die hier en via onze Facebookpagina bekend.

Meer nieuws & blogs