Nieuws & blog

Keurmerk Groene Kinderopvang voor Spetter!

Kinderdagverblijf Spetter ontving vandaag als 6e SKA-vestiging het Kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang! Met dit keurmerk, dat wordt toekend door Stichting Groen Cement, kunnen kindercentra met veel aandacht voor natuurbeleving zich onderscheiden.

Plezier staat voorop

Spetter voldoet aan alle door Groen Cement gestelde criteria. De natuur moet bijvoorbeeld aantoonbaar verankerd zijn in het pedagogisch beleidsplan. De buitenruimte moet ook aan een aantal eisen voldoen: onder andere verschillende ondergronden om op te spelen en voldoende plekken om te verstoppen.

En Groen Cement wil dat een organisatie minstens drie seizoenen per jaar bezig is met zaaien en oogsten, waarbij de nadruk ligt op plezier en doen, in plaats van op kennisoverdracht. Tot slot is kennis in huis halen of hebben van groot belang. Bijvoorbeeld door samen te werken met externen uit de natuursector en door mensen in dienst te hebben met affiniteit met natuur.

Over Groen Cement

Stichting Groen Cement werd in 2009 opgericht om vervreemding van de natuur een halt toe te roepen en alle kinderen de kans te bieden om in contact te komen met de natuur. Kijk voor meer informatie op www.groencement.nl.

Natuurbeleving bij de SKA

Als een van de weinige kinderopvangorganisaties in Nederland heeft de SKA de buitenruimtes van al haar kinderdagverblijven ingericht als ontdektuin. Geniet mee op www.ska.nl/ontdektuinen.

Meer nieuws & blogs