Nieuws & blog

Bso-kinderen beleven geslaagde Kinderresto

Regelmatig doen wij met onze bso's mee aan de Kinderresto's van Resto Van Harte Amersfoort. Van bso 't Zonnetje kregen we dit leuke verslag en een fotocollage:

'Wij zijn met 13 kinderen met de lijnbus naar Resto Van Harte gegaan. Kinderen van bso's Elmo, 't Zonnetje, Buitengewoon en Paal 8. De busrit was al heel gaaf om mee te maken! 

Bij Resto Van Harte gingen de 9-plussers de keuken in. Er werd een coleslawsalade gemaakt, gepofte aardappels en kipschnitzel. Laura en Tess maakten de aardappels schoon en wikkelden ze in folie, en zij maakten de saus voor de coleslaw . Tije en Casper moesten de kip plat slaan met een pan; nou, dat ging er hard aan toe! En daarna gingen ze de kip paneren en bakken. Het rook heerlijk! Niels en Aysso vormden een team met kok Omar. Zij sneden rode en witte kool met een heel groot scherp mes, maar dit deden ze super! Daarna mengden ze de kool met rozijnen en met de saus. En toen was de coleslaw klaar! 

De jongere kinderen gingen praten over de Schijf van Vijf. Vervolgens werd er gedanst op een liedje van Kinderen voor Kinderen. Buiten hebben we 'vies-en-lekkertje'-tikkertje gespeeld. En daarna gingen de kinderen blind proeven. In groepjes van drie werden de kinderen geblinddoekt en om de beurt kregen ze verschillend eten in handen, zoals een gekookt eitje, amandelen, kiwi, meloen, enz. Je zag smullende gezichten of hele vieze gezichten. Na dit alles kreeg elk kind per tweetal een muis met muismat en kleurpotloden. 

's Avonds kwamen de ouders en toen gingen we eten. Als voorgerecht kregen we knolselderij-wortelsoep, als hoofdgerecht de gepofte aardappel, coleslaw en kipschnitzel en als toetje zoetzure vla met kersen. Het was heel gezellig. Tess en Niels en Casper mochten zelf hun gemaakte eten opdienen. En iedereen was aan het smullen. Het was een hele gezellige, lange dag en iedereen ging voldaan naar huis!'

Meer nieuws & blogs