Nieuws & blog

Zwemles onder bso-tijd: SRO en SKA bekrachtigen samenwerking

Vrijdag 25 maart jl. tekenden SKA en SRO in zwembad De Slag voor een verdere  samenwerking. Beide partijen werken al samen bij multifunctioneel centrum de Brink en bij natuurboerderij de Brinkhorst, beide locaties van SRO. Op het gebied van zwemlessen slaan zij nu ook de handen ineen. Managers, coördinatoren en bedrijfsleiders van SKA en SRO bekrachtigden dit met een 'duidelijke' handtekening. Kinderen gaan binnen bso-tijd leren zwemmen bij lokale zwembaden.

Vrije tijd = vrije tijd

Kinderen die de buitenschoolse opvang van SKA bezoeken kunnen binnen bso-tijd naar het zwembad om te leren zwemmen. Dat is erg prettig voor de ouders; vrije tijd is dan ook echt vrije tijd. Bovendien weten ze dat de zwemlessen goed geregeld zijn, omdat zowel SKA als SRO professionals op hun vakgebied zijn. SKA zorgt ervoor dat de kinderen onder begeleiding van een pedagogisch werker veilig naar het zwembad gaan. Daar nemen de zwemprofessionals van SRO de kinderen over voor een leuke en vooral leerzame zwemles.

Samen met lokale partners

“Samen kunnen we meer en versterken we elkaar”, zegt Bart Dekker, manager zwembaden, “We benutten het zwemwater overdag beter.” “En de kinderen zijn rustiger omdat er geen stress is om na school op tijd bij de zwemles te zijn”, vult Anita Speksnijder, bedrijfsleider Sportfondsenbad aan.

“Wij ontzorgen onze ouders. Eerder leerden kinderen via het schoolzwemmen zwemmen. Deze rol nemen wij nu van de scholen over”, zegt Annemieke van Wijk, bso-coördinator Vathorst.  Beide organisaties zoeken bij samenwerking naar lokale partners die maatschappelijk betrokken zijn en hun wortels in de samenleving hebben. 

Aan de slag

Op dit moment is er een zwemklas op maandag in zwembad Hoogland en zijn er twee zwemklassen op de donderdag in zwembad de Slag in Hoevelaken. In april starten groepen in het Sportfondsenbad Amersfoort en na de zomer in zwembad Liendert en in Bad Bloemendal in Nijkerk. Plannen voor lessen in zwembad Octopus in Leusden zijn nog in ontwikkeling.

Meer informatie

Op www.ska.nl/zwemles staat meer informatie over dit gezamenlijke project. 

Meer nieuws & blogs