Nieuws & blog

Samenwerking tussen bso Domino en Tuinen van Verbinding

Bso Domino is een leuke, gezellige, leerzame en vruchtbare samenwerking aangegegaan met stichting Tuinen van Verbinding. Deze stichting heeft een moestuin in Rustenburg en kweekt daar groentes en fruit voor mensen die het niet zo breed hebben. De kinderen van Domino kunnen in de moestuin kennismaken met het proces van lekkere, mooie, gezonde groenten en fruit te kweken. Van het zaaien van zaden, het planten van de jonge plantjes en deze verzorgen, tot het oogsten van de groenten en het fruit.

Afgelopen dinsdag bezochten alle 28 kinderen die die dag op de bso aanwezig waren, samen met de medewerkers de tuin om te zien hoe daar groenten en fruit verbouwd worden. Natuurlijk bleef het niet bij kijken. De kinderen gingen ook zelf aan de slag met het zaaien van groenten in kweekbakjes. Deze staan nu in de eigen kweektent van bso Domino op de tuin. De vrijwilligers van Tuinen van Verbinding gaan een speciaal moesbed voor bso Domino aanleggen, waar de kinderen hun jonge plantjes binnenkort mogen uitplanten. 

Naast het kijken en zelf in de tuin werken was er ook genoeg gelegenheid om lekker te spelen in en rondom de tuin. De kinderen zullen wekelijks naar de tuin gaan om hun eigengekweekte groente en fruit te verzorgen. Kijk voor meer informatie over de Tuinen van Verbinding op hun Facebookpagina: www.facebook.com/tuinenvanverbinding.

(Klik op de foto's om ze te vergroten en door te bladeren)

Moestuin bso Domino

Meer nieuws & blogs