Nieuws & blog

SKA present op Kidz Lifestyle Market in Vathorst

Op zaterdag 23 april vindt voor het eerst de Kidz Lifestyle Market plaats in Vathorst. In en rond ICOON presenteren meer dan 45 bedrijven en organisaties zich en is er voor jong én oud veel te beleven. SKA is erbij!

"Vathorst is enorm kinderrijk en er zijn heel veel leuke en bijzondere bedrijven te vinden in de omgeving. Die wil ik graag bij elkaar brengen op een dag vol gezelligheid, informatie en sportiviteit,", zegt organisator Marina van Houte. "Kinderen en hun ouders kunnen bijvoorbeeld advies krijgen over de leukste kinderboeken, accessoires maken voor de kinderkamer, maar ook je eigen armbandje maken is mogelijk. De market is ingericht als een echte markt met kraampjes."

Gebundelde krachten

Scholen in de Kunst en ICOON-theater treden op als mede-organisator. De Kidz Lifestyle Market vindt gelijktijdig plaats met het Open Huis van Scholen in de Kunst in ICOON. Naast het bezoek aan de markt kunnen kinderen dan ook lekker meedoen met gratis proeflessen op het gebied van dans, theater, muziek en beeldende kunst. Tevens is er informatie over cursussen en muzieklessen verkrijgbaar en kan iedereen instrumenten uitproberen. Docenten zijn aanwezig voor mondelinge uitleg en demonstratie. Scholen in de Kunst geeft bij de SKA o.a. muziekles onder bso-tijd.

Workshops

Behalve kramen zijn er ook de hele dag door workshops te volgen en demonstraties en optredens van diverse deelnemers te zien. Zo komt bijvoorbeeld Paulien van Dansschool Paulien swingende lessen demonsteren, kun je bij Mod`ani zelf achter de naaimachine kruipen en bij Doezo proefjes doen of educatief speelgoed kopen. Bij veel kramen staan tafels waar bezoekers met hun kinderen workshops kunnen volgen. Ouders kunnen vragen stellen aan de kindercoach, terwijl hun kinderen extensions in het haar laten zetten en oefenen met decopatchen. Scholen in de Kunst verzorgt uiteraard diverse creatieve workshops, waar kinderen (en ouders) gratis aan kunnen deelnemen.

Creatief met groente en fruit bij SKA
Bij de SKA kunnen de kinderen stempels maken van aardappelen, groente en fruit. Met die stempels kunnen ze vervolgens de mooiste kunstwerken maken. Ondertussen vertellen de medewerkers ouders en aanstaande ouders graag alles over de kinderopvang die SKA in Vathorst biedt.

Ook buiten is er genoeg te doen, kun je je laten schminken bij Magnifique4you, is er een springkussen en staat de ijskraam klaar voor een lekker ijsje achteraf. www.facebook.nl/kidzlifestylemarket.

Meer nieuws & blogs