Nieuws & blog

Complimenten voor het team van kdv Catootje

Mooie complimenten van een ouder voor het team van kinderdagverblijf Catootje:

We merken hoe de medewerkers op een leuke, speelse manier bezig zijn om de kinderen te stimuleren in hun leerproces. Afgestemd op het individuele kind; zowel voor de oudste peuters als voor de dreumesen. Dreumesen worden geprikkeld om op hun niveau mee te doen aan groepsactiviteiten, door te observeren, voorwerpen te voelen (zoals bij thema herfst: spelen met een dennenappel), etc

Voor de peuters is de peuterwerkplaats (in het atelier) een goede manier om ze voor te bereiden op school. Spelenderwijs oefenen ze dingen ter voorbereiding op de basisschool: het zitten in de kring, luisteren naar elkaar of de juf/leidster, dingen vertellen in de kring, een knutselwerkje doen. Ook basisbegrippen als groot en klein, warm of koud, kleuren en vormen komen spelenderwijs aan bod. 

Het werken met thema's (zoals nu het kunst-thema) is een mooie methode om dat vorm te geven. Positief vind ik ook dat jullie hierbij oog hebben voor het individuele kind. Het ene kind heeft het nodig om af en toe uit zijn ‘comfortzone’ gehaald te worden en heeft een zetje nodig om dingen zelf te ontdekken/doen/hulp durven vragen, het andere kind moet je juist leren om op zijn beurt te wachten en samen te werken/delen. Dat soort dingen signaleren jullie en daar spelen jullie adequaat op in.

Iets anders dat mij opvalt, ook in vergelijking met andere kinderdagverblijven, is de positieve benadering van de pedagogisch werkers. Het glas is halfvol of halfleeg: bij jullie altijd halfvol. Geen vermoeide gezichten van de pedagogisch werkers aan het einde van een drukke dag, altijd nog de tijd nemen om bij de overdracht een leuke anekdote over ons kind te vertellen. Jullie gaan op een positieve manier met de kinderen om, helpen ze om meer uit zichzelf te halen ipv alleen te wijzen op wat het kind niet goed doet/kan.

Complimenten dus, welgemeend en dik verdiend! Want doordat we ook bij andere kinderdagverblijven ervaring hebben, zien we duidelijk verschillen.

Meer nieuws & blogs