Nieuws & blog

We bouwen een kabelbaan!

Wat een stoere tuin heeft kinderdagverblijf de Bergkei! Daar hoort een stoere activiteit in! In ieder geval iets met die coole berg!

Laten we een kabelbaan maken. Dan kunnen we van onder naar boven en van boven naar onder op de berg! Twee dozen worden de kabelbaan-bakjes. De kinderen mogen ze versieren met stiften. Al gauw komen de enthousiaste verhalen over vakanties in de sneeuw. Daar zijn ook kabelbanen. "Daar ben ik ook een keer in geweest!" Stralende gezichten. Verhalen van stoere papa's en mama's die in zo'n kabelbaan durven. Er zijn ook stoeltjesliften,  begrijp ik van de kinderen. Die zien er anders uit.

Wanneer we klaar zijn gaan we naar buiten. Daar span ik 2 touwen. Daar hangen de kabelbaan-bakjes aan. De kinderen zijn meteen enthousiast. En maar herhalen... van boven naar beneden.... van beneden naar boven.. duwen.. voorttrekken.. onder de touwen door kruipen... enz.

We gebruiken de Fischerpric- poppetjes. Ze stappen in en uit. Later maken we nog zelf poppetjes van karton. Die klemmen we vast tussen het raam. Ze houden zich goed vast!

Heerlijk ontdekt in een toffe stoere tuin!

Activiteit en verslag door onze medewerker Sas. Zij heeft haar eigen Facebookpagina: Oerdrift, waar ze verslag doet van nog veel meer creatieve, stoere en coole activiteiten die ze als flexwerker onderneemt met de kinderen op onze kinderdagverblijven, peuterwerkplaatsen/voorscholen en bso's.

Meer nieuws & blogs