Nieuws & blog

Dag van de Groene Kinderopvang 2016

Dinsdag 17 mei, was het de jaarlijkse ‘Dag van de Groene Kinderopvang’. Deze dag is uitgeroepen door het vakblad Kinderopvang en stichting Groen Cement. In heel Nederland worden er in de kinderopvang natuurbelevenis-activiteiten georganiseerd. Bij de SKA is natuurbeleving één van de speerpunten, dus natuurlijk deden wij ook dit jaar weer mee!

Natuurbeleving is belangrijk voor opgroeiende kinderen. Het stimuleert de ontwikkeling van een kind op allerlei gebieden en is een investering in de toekomst van kinderen. Want als een kind leert houden van de natuur zal het er later beter zorg voor dragen.

De buitenruimtes van alle kinderdagverblijven van de SKA zijn ingericht als ontdektuin. Hier kunnen de kinderen in een groene omgeving de natuur ervaren en beleven. Ook bij de peuterwerkplaatsen/voorscholen en bso’s is het hele jaar door veel aandacht voor natuurbeleving. De kinderen verbouwen hun eigen groente, knutselen met materiaal uit de natuur, bezoeken de kinderboerderij, enzovoort.

Kijk voor meer informatie op www.ska.nl/ontdektuinen.

Dag van de Groene Kinderopvang 2016

Meer nieuws & blogs