Nieuws & blog

Goudvissen en kinderparticipatie op bso Paal 8

Drie meiden van bso Paal 8 (Vathorst) wilden graag goudvissen op de bso. Dat is natuurlijk een leuk idee, maar vissen hebben wel verzorging nodig. Het werd een mooi staaltje kinderparticipatie:

'Maak eerst maar een plan waarin je opschrijft wie de vissen wanneer eten geeft en de kom verschoont', was de opdracht die ze van de medewerkers kregen. Ze schreven een keurige brief met hun plan naar de bso-coördinator. Die antwoordde: 'Zoek maar uit wat je allemaal nodig hebt en hoe duur dat is, dan krijgen jullie geld mee om alles zelf te kopen.' 

Afgelopen dinsdag was het zover. Na schooltijd eerst naar de dierenwinkel om uit te zoeken hoeveel alles kost. Daarna geld halen bij de bso-coördinator, die op dat moment op een bso verderop in Vathorst aan het werk was. Terug naar de dierenwinkel om de kom, steentjes, groen en voer te kopen. Dit eerst op de bso klaar maken. Daarna snel de vissen kopen. Missie geslaagd, meiden!

Meer nieuws & blogs