Nieuws & blog

Maak insmeren leuk! 7 tips

Het lijkt eindelijk zomer te worden! Genieten dus. Maar ook oppassen voor de schadelijke gevolgen van de zon, vooral voor kinderen. Voor insmeren hebben kinderen weinig geduld; even stilstaan of liggen is vaak moeilijk. Daarom een aantal tips:

  • Smeer uw kind thuis in; voor het aankleden. Zo is het sneller klaar. Tegelijkertijd is het een duidelijk ritueel voor uw kind. Op warme dagen gaan de kinderen op het kinderdagverblijf 's ochtends vaak gelijk buiten spelen, als het nog koel is. Het is prettig als de kinderen dan thuis al ingesmeerd zijn. Eenmaal buiten moet de huid elke twee uur opnieuw ingesmeerd worden.
  • Zoek afleiding door tijdens het insmeren samen een leuk lied te zingen.
  • Vertel ondertussen leuke weetjes over het lichaam; dit is je nek, buik, navel etc.
  • Laat uw kind zelf ook meesmeren en maak het leuk; kijk eens hoe goed je dat kan!
  • Maak eerst een leuk figuur of gezichtje op de buik van uw kind en smeer de crème vervolgens samen uit.
  • Als er vriendjes of vriendinnetjes bij zijn, is het vaak dolle pret om ze elkaar te laten insmeren (met u als laatste check). Het is ook leuk een wedstrijd te doen wie het eerst zijn been, arm of buik goed kan insmeren.
  • Kortom, neem de tijd en maak het samen leuk, dan is het insmeren zo gebeurd!

Zie ook de zonnetips voor kinderen op de website van KWF Kankerbestrijding.

Op hete dagen treedt op de SKA-vestigingen het 'hitteprotocol' in werking. 

Meer nieuws & blogs