Nieuws & blog

Week Tegen Pesten

Deze week is het de ‘Week Tegen Pesten'. Op een aantal van onze bso’s is er ook aandacht besteed aan het onderwerp pesten. Op bso Buitengewoon bekeken de kinderen een filmpje over pesten. Daarna praatten ze verder over het onderwerp. Wat is eigenlijk het verschil tussen pesten en plagen? Ze kwamen tot een goede conclusie: bij plagen lacht iedereen en bij pesten is er altijd één iemand die zich gekwetst voelt. 

Na dit gesprekje behandelden de pedagogisch werkers verschillende stellingen met als vraag 'Hoe voel je je?' Zoals: "Er gaat een briefje door de klas. Er staat op dat je verliefd bent op iemand. Jij weet dat dit niet waar is. Hoe voel je je? En is dit pesten of plagen?" Door de ruimtes heen hingen plaatjes van emoties: ‘blij’, ‘boos’, ‘bang’, ‘verdrietig’ en ‘weet ik niet’. De kinderen bespraken die samen. De sfeer was open en de kinderen durfden te zeggen wat zij voelden. 

De Week Tegen Pesten wordt georganiseerd door stichting School en Veiligheid. Staatssecretaris Dekker presenteerde bij de aftrap dit jaar de nieuwe cijfers over pesten. Het aantal gepeste kinderen is gedaald in de periode van 2014-2016. De staatssecretaris was blij dit te kunnen vertellen en zei: 'Deze cijfers laten zien dat je verschil kunt maken, als je maar actief en serieus aan de slag gaat.'

Meer nieuws & blogs