Nieuws & blog

Een beetje herfst

‘We lezen vandaag eerst het verhaal van kabouter Bim. De kabouter gooit de bal in de boom. We bekijken de boom op het plaatje. Ik zeg dat het daar herfst is. Hoe zie je dat het herfst is? Het antwoord komt al snel: ‘dan vallen de blaadjes uit de bomen’. En bij sommige bomen veranderen ze eerst van kleur. We bekijken op de iPad verschillende bomen en benoemen de kleuren. Tijd om een eigen boom te maken. Elke peuter kiest zijn eigen kleur en mag met de afwasborstel verven.

Als de kunstwerken klaar zijn, gaan we naar buiten om te kijken hoe de bomen eruit zien. De bal van kabouter Bim mag daarbij natuurlijk niet ontbreken. Conclusie is dat het een béétje herfst is. Want er liggen wel wat bladeren op de grond maar de meeste hangen nog in de bomen!’

Eén van de thema’s bij Uk en Puk is ‘Reuzen en kabouters’. Daarbij gaan ze nu ook in op het thema ‘Herfst’. Hierboven vertelt een pedagogisch werker  van ’t Vliet hoe de thema’s verweven zijn in de activiteiten.  

Meer nieuws & blogs