Nieuws & blog

Spelende VE-specialisten

In het werk met kinderen hebben de VE-specialisten er veel mee te maken… spelen.  Wat is spelen nu eigenlijk? In welke vormen komt het voor? En hoe kunnen de VE-specialisten het beste kinderen in hun spel ondersteunen? Deze en andere vragen behandelde onze eigen VE-specialist en spelkundige Wietske Pen onlangs in een cursus. 

De SKA vindt het belangrijk dat medewerkers zich blijven ontwikkelen en dat aanwezige kennis wordt gedeeld. Zo leerden de VE-specialisten dat spelen niet ‘zomaar’ spelen is. Er gebeurt van alles! Kinderen hebben elkaar bijvoorbeeld nodig en er ontstaan verschillende rollen tijdens het spelen. Uiteraard is er door de VE-specialisten zelf ook gespeeld, niets leuker dan zelf te spelen en weer te ervaren wat de kinderen dagelijks ervaren.

Wat is een VE-specialist?

Op al onze peuterwerkplaatsen en voorscholen werkt een VE-specialist. Dit is een ervaren, hbo-geschoolse pedagogisch werker die naast het werk op de groep zijn of haar collega's coacht bij de ontwikkeling van hun vakbekwaamheid op het gebied van voorschoolse educatie (VE).

Meer nieuws & blogs