Nieuws & blog

Het bedrag is bekend!

Maar liefst 160 achtplussers van onze bso’s deden mee aan de actie Schaatsen voor Water! Verspreid over twee middagen reden ze in volle bussen richting de Amsterdamse schaatsbaan. Maar dat is nog niet alles, ook de kinderen op de peuterwerkplaats zijn ondergedompeld in de winterse sfeer en haalden geld op voor deze actie. 

De kinderen van de bso kregen eerder een gastles over Schaatsen voor Water. Voor wie en waar voor halen ze eigenlijk geld op? Ze leerden hoe belangrijk water eigenlijk is. Ook hoorden zij verhalen van kinderen die net zo oud waren als zij. Die kinderen moeten elke dag heel ver lopen om water te halen.

De kinderen van peuterwerkplaats Buitenkans en ’t Krummeltje hebben een mini-Elfstedentocht gehouden met onder andere een schaatsparcours, skischans en een echte koek en zopie kraam! Met een stempelkaart sponsorden de papa’s, mama’s, oma’s en opa’s en andere mensen de kinderen.

De schaatsen staan weer in de kast en de voetjes zijn uitgerust. Inmiddels is ook het geld geteld… De kinderen laten zelf  zien wat een geweldig bedrag zij hebben opgehaald!

Goed gedaan, we zijn trots op jullie! 

Schaatsen voor Water is een jaarlijkse actie georganiseerd door Plan Nederland, Water for Life en de KNSB. Duizend scholieren in heel Nederland trekken hun schaatsen aan en proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor veilig drinkwater en goede sanitaire voorzieningen in Malawi.

Meer nieuws & blogs