Nieuws & blog

Bakken voor Pro Mundo

Geven is leuker dan krijgen. De feestdagen zijn gezellige  tijden, waarbij de kinderen vaak veel cadeautjes en lekkers krijgen. Dat geven en iets voor een ander doen ook heel leuk is, bewijzen de kinderen van de bso’s ‘t Zonnetje, Buitengewoon, Elmo en Paal 8. Tijdens het bso-thema Samen op de Wereld bakten zij vol enthousiasme  pepernoten en appelflappen, maar niet voor zichzelf. De kinderen verkochten de pepernoten en appelflappen in mooie zelfgemaakte zakjes en schenken de opbrengst aan Pro Mundo.

Waar de kinderen het precies allemaal voor doen, kregen ze zelf de afgelopen weken te horen. Gert de wit, de vader van de oprichtster van Pro Mundo en directeur van de st. Josephschool vertelde in gastlessen waarom hun hulp zo hard nodig is.

Pro Mundo is een stichting die ontwikkelingshulp biedt in landen als Malawi en Nepal. Deze stichting helpt om duurzame projecten op te starten en realiseert bijvoorbeeld zonnepanelen en elektrische waterpompen. Pro Mundo vindt het erg belangrijk goed te luisteren naar de lokale bevolking. Bekijk ook www.stichtingpromundo.nl

De kinderen zetten zich in voor Pro Mundo

Meer nieuws & blogs